2011. július 22., péntek

Bódis Boglárka nyerte a 4. alkalommal megrendezésre került Triumph Inspiration Award fődíját

A fiatal tehetségek számára negyedik alkalommal került megrendezésre a Triumph Inspiration Award nemzetközi fehérnemű tervezői verseny, ahol magyar győzelem született: Bódis Boglárka vihette haza a 15 ezer eurós pénzjutalmat.



A Triumph Inspiration Award nemzetközi döntője 2011. július 6-án este került megrendezésre a Berlin Fashion Week keretein belül. 500 meghívott szakmabeli vett részt az ünnepélyes divatbemutatón Berlinben, ahol 37 ország legjobbjai mutatták be fehérnemű kreációjukat.

Minden darabot “A nők ünneplésének 125 éve” téma ihletett, hiszen a Triumph idén ünnepli fennállásának 125 éves évfordulóját.

A díjátadó házigazdája George Lamb, híres brit televíziós és rádiós műsorvezető volt. A zsűri soraiban pedig a következő hírességek foglaltak helyet: Lily Cole, topmodell és színésznő, Ellen von Unwerth, elismert fényképész, Helena Christensen, modell, fényképész és a Triumph Essence márka arca, Coco Lee, nemzetközi énekes, Anita Tillmann, a Premium Exhibition GmbH tulajdonosa és egyben vezérigazgatója, Jos Berry, a Triumph márka tervező csapatának vezetője.

22 órakor a Triumph 2012-es tavaszi-nyári Shape Sensation – Érzéki alakformáló - kollekciójának bemutatása után érkezett el a nagy pillanat: a zsűri titkos szavazása után, George Lamb bejelentette a 2011-es TIA verseny győzteseit:





Első helyezett: Bódis Boglárka (KREA, Magyarország) Les Fleurs du Mal című alkotásával

Második helyezett: Nurten Yüksel Törökországból, Hezârfen című alkotásával

Harmadik helyezett: Diana Bobina Romániából, AVA 1236 című alkotásával





Bódis Boglárka láthatóan meghatódott, mikor Lily Cole megjelent nyertes kreációjában a nagy finálé kifutóján. “Még mindig nem hiszem el, hogy én nyertem. Az utóbbi napok rendkívül izgalmasan teltek. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Les Fleurs du Mal nyűgözte le a legjobban a zsűrit” – nyilatkozta a boldog győztes.

A TIA győztese 15.000 Euro pénzjutalmat nyert, valamint a győztes pályaművet a Triumph tervező csapatával együttműködésben kereskedelmi forgalomba hozhatóvá alakítják és limitált szériás kollekcióként kapható lesz a Triumph üzlethálózatában világszerte.


Több mint 2100 fiatal divattervező nevezett a versenyen, hogy nyomdokaiba lépjen a tavalyi TIA nyertes, bolgár származású Nikolay Bozhilovnak. “Morphology” elnevezésű pályaművének adaptációját 2011 júliusától lehet világszerte megvásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése