2011. augusztus 4., csütörtök

Planking

Divathóbort, új irány? Mindenesetre érdekes és egyre többe foglalkoznak vele. Lássuk mi a planking?!

Hogy teljesen tisztában legyünk vele, nézzük a wikipedia mit is ír róla:

"A planking, magyar nevén vigyázzban fekvés vagy "deszkázás" játék lényege, hogy szokatlan helyeken kell hason feküdni. A szabályok szerint a két kéznek a test mellett szorosan kell elhelyezkedni. A játékhoz hozzátartozik az is, hogy a testhelyzetről fényképet kell készíteni és az interneten közzétenni. A játékosokonak minél izgalmasabb és extrémebb helyszínt kell választania, ami lehetőség szerint minél nyilvánosabb legyen és minél többen lássák az akciót.

A planking története

A planking feltalálói között számos nevet emlegetnek, az biztos, hogy 1997-ben Gary Clarkson és Christian Langdon két angol fiatalember kezdte el a játékot "the lying down game" néven. Ezt követően Európában és Japánban is elterjedt, sőt még Koreában is akadtak követői. A planking nevet azonban csak 2011-ben az ausztrál Gladstone városában kapta meg.

Az ausztrál rögbijátékos, David „Wolfman” Williams 2011. március 27-én a Manly-Warringah Sea Eagles vs Newcastle Knights meccsen plankingelt, majd ezt követően egy tévéshowban is nyilatkozott erről.

2011. május 15-én Acton Beale, egy 20 éves fiatalember lakásának hetedik emeleti erkélyének korlátján plankingelt, amikor lezuhant és nem élte túl. A hír bejárta a világsajtót és ez ráirányította a figyelmet a planking játékra."

A plank képeket fel is lehet tölteni és megosztani más "rajongóval" az oldalukon : Plankbook , illetve planking.me

A planking a divatszakmába is beférkőzött már. -->

Az internetre feltöltött képek mindenképp azt bizonyítják, hogy sokan "űzik" eme "sportot". Több ismert ember tett már fel plankinges képet, mint pl: Justin Bieber, Gordon Ramsey, Game, Redfoo (LMFAO), Nick Cannon, Chris Brown és még sorolhatnám, de beszéljenek magukért a fotók.




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése