2013. augusztus 18., vasárnap

Nyári filmek - mit nézzünk a melegben

Nyár van, vagy szeretnénk nyarat és egy kis kikapcsolódásra vágyunk akkor jöhetnek a jól megérdemelt filmek!
Ha nyár van azért jó ezeket nézni, mert ihletet meríthetünk a programjainkhoz, jobban át tudjuk érezni a forró levegővel átjárt szobánkban milyen is lehet most a főszereplők helyében. Ha nincs nyár akkor pedig azért, mert szeretnénk egy kis nyarat érezni. Na ezért kell ilyen filmeket nézni! :)

Van pár kedvencem (nyári kedvencem) amik megnézése után teljesen más érzéssel kelek fel a film elől. Azonnal több kedvem lesz még a legnagyobb hőségben is kimenni és élvezni a nyarat. De hogy mik is ezek?! Lássuk!



Mamma Mia
A film sokszor zsibbasztó, de a táj elképesztő és ha tetszik ha nem, akarva akaratlanul dúdolom a szereplőkkel együtt az ABBA számokat. Szabályosan érzem a meleget a film nézésekor. Nagyon szép helyszíneken forgatták a Mamma Miát, nekem is kedvem támad mindig elcsatangolni egy eldugott kis görög szigetre a film után.

Vicky Cristina Barcelona
Ezek után nem is férhet kétség hozzá, hogy szeretem a fülledt nyári filmeket. Ilyen a Vicky Cristina Barcelona is. Érdekessége a filmnek, hogy Barcelonában néztem meg. Szóval számomra ez nem pusztán egy kiváló film az egyik kedvenc városomról (ha nem a legkedvencebb városomról) hanem egy emlék is. Így bár kicsit elfogultan, de bátran merem ajánlani.
Egyébként ha már egy Woody Allen darabnál tartunk akár az Éjfélkor Párizsbant is megemlíthetném. Ha valaki inkább Párizst preferálná...

Forgetting Sarah Marshall (Lepattintva)
Ha valaki csak annyit mondana, hogy Lepattintva tuti nem tudnám, hogy erről a filmről van szó, viszont úgy, hogy Forgetting Sarah Marshall máris megvan! 
Ez nem egy tipikusan nagyon jó film, viszont egy tipikusan nyári film! A lényegi rész Hawaii-on játszódik. Csodás a táj, a tenger, a turistás kultúra. Na ki szeretne utazni?

Szex és New York 2
Igen, a második rész Abu Dhabi miatt. Forróság, homokdűnék és az elmaradhatatlan humor. Most nem térek ki arra, hogy ez egyik kedvenc sorozatom volt a Szex és New York, mert még túl részrehajló lennék. De ha nem lett volna akkor is mindenképp értékelni kell azt a tájat és újítást amit elénk tett a film. Míg az előző rész minden évszakot felvonultat és Mexikóban köt ki, ami bár csodálatos de valljuk be, megszokott, addig a második rész a sivatagot és kincseit mutatja be, külön felüdülés egy másik kultúrát látni még ha kissé elnagyolt (-viccelt) bemutatással is. 

Amerikai Pite 2, Nagyfiúk (Grown Ups), Tucatjával olcsóbb 2
Itt mindhárom film egy közös jellemzővel bír (ha már a nyár miatt nézzük), ami nem más, mint a tópart!
Amerikai Pite 2. Szerintem mindenki látta, aki nem annak pedig (ha van ilyen) KÖTELEZŐ!! Fiatalok egy tó mellett humoros köntösben.
A Nagyfiúk és a Tucatjával olcsóbb 2 is tóparton játszódik. Teljes mértékben átadják azt a hangulatot, amikor az ember beköltözik a barátaival/családjával egy tóparti házba.
A Nagyfiúk nem egy filmremekmű, az egész inkább olyan mintha Adam Sandler bábmesterré vált volna, de a nyári része az teljesen okés.
A Tucatjával olcsóbb 2 pedig egy igazán szórakoztató családi film.

Levelek Júliának
Aki látta, tudja miért is annyira nyári. Verona és az olasz tájak, kellemes meleg napsütés. Olyan melegséget áraszt ez a film... szóval egy kellemes nyári hangulatért mindenképp érdemes megnézni.

Napsütötte Toszkána
És ha már Olasz tájak, olasz napsütés akkor jöjjön egy igazán ismert film. Ha őszinte akarok lenni ez nem tartozik a nagy kedvenceim közé viszont a nyár és a jó hangulat megtalálható a filmben.


Ami még érdekes lehet: 
Ízek, imák szerelmek; Bor, mámor, Provence; Négyen egy gatyában; Monte Carlo; Dirty Dancing (az új - nekem); Grease; Bridget Jones 2 (Tájföld mesés, de nem szerepel annyit, mint szeretném); Hippi-túra; Páros mellékhatás; A segítség (nem tipikusan nyári film, de szeretem a hangulatát és határozottan nyáron játszódik); Az utazó (azok kedvéért akinek Velence bejön és egy kis akciót sem vetnek meg)


Nektek melyik a kedvenc nyári filmetek?

2 megjegyzés:

  1. Köszi!! Pont egy ilyen listára volt szükségem. :)A felsorolt filmek közül láttam már néhányat, de sok van, amit meg fogok most már nézni, mert tudom, hogy miket akarok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szííívesen!! :) Örülök, hogy ha akár egy kicsit is de segíthettem! :)

      Törlés